februar 13, 2022

Alt Å Vite Om Kanyes Donda Album, Listening Parties & Controversies

når de fleste musikere har et nytt album på vei, setter de en dato, de deler en enkelt eller to med musikkvideoer, de snakker med media, og så slipper de prosjektet på den planlagte datoen. Dette er måten den typiske kunstneren, støttet av store etiketter og store lag, har gjort ting i flere tiår – Men Kanye West er Ikke som de fleste kunstnere.

etter å ha snakket om sitt kommende album Donda i mer enn et år og lovet det gjentatte ganger i løpet av sommeren, bare for å skuffe fansen ved ikke å levere full lengde for masseforbruk, utgav Den 22-tiden Grammy-vinneren endelig det til verden. Selv før hans ivrige tilhengere ble behandlet på den nye musikken, selv om, det var allerede en av de mest omtalte titler av året, som kampanjen var full av forsinkelser, salgsfremmende arrangementer, høyprofilerte samarbeid, og flere kontroverser. Hans snart å være ekskone, Kim Kardashian West, selv fikk på scenen i en brudekjole å gjenskape deres ekteskap på sin siste pre-release lyttefest Aug. 26.

Trenger du å fange opp hva som er alt Som har skjedd Med West Donda? Her er alt du trenger å vite.

Hva Var Dondas Utgivelsesdato?

Donda, Wests 10. soloalbum, var opprinnelig planlagt å ankomme 24. juli, da ble Det backtracked en dag. Etter måneden gikk, Donda ble flyttet til å komme Ut August. 20, deretter presset tilbake igjen Til August. 27. Det ble senere planlagt å bli utgitt På September. 3, med rapper manager selv velig lovet det ville dukke opp da, men som vi vet nå, albumet kom Ut Aug. 29 i stedet. Kort tid etter utgivelsen hevdet West at hans plateselskap utgav det for tidlig: «Universal satte albumet mitt ut uten min godkjenning, og de blokkerte jail 2 fra å være på albumet,» skrev Ye På Instagram.

Hva Er Donda Lytting Hendelser?

Før Dondas utgivelse, Kunne Ikke West gå på tur med albumet ennå, men Han fant likevel en måte å gjøre det til et live-skuespill likevel. Hip-hop drivkraft vert tre store lytte hendelser i forkant av albumet slipp, og mens de var like i struktur til hverandre, hver så musikeren bringe noe spennende til bordet, slik som debuterte ny musikk, innbydende spesielle gjester, og tiltrekke massive publikum, som alle ønsket å høre den siste iterasjon Av West forventet prosjekt som han fortsatte å finjustere det mellom hendelser.

Når Var Den Første Donda-Hendelsen?

West arrangerte det første lyttearrangementet, med Tittelen Kanye West Presents: A Donda Listening Event, 22. juli På Mercedes-Benz Stadium I Atlanta. Han annonserte showet bare tre dager før, men det stoppet ikke 42.000 fans fra å kjøpe en billett for å se ham og høre sin nye musikk, per NME. Under arrangementet viste West seg to timer sent, og da albumet (som det eksisterte i det øyeblikket) spilte, gjorde Han i utgangspunktet ikke noe. Ifølge de som var på tribunen, rapperen i stor grad bodde fortsatt som låtene sprengt over et lydsystem som egentlig ikke var ment for en slik » ytelse.»Til tider knelte han, og han gjorde tempoet litt, og så ble det hele gjort.

rapperens kone (I hvert fall For tiden), Kim Kardashian West, ble oppdaget på tribunen med sine barn Og hennes søster, Khloé. Ekteparet, som for tiden er midt i en minnelig skilsmisse, hadde på seg nesten matchende antrekk, en detalj ikke savnet av utallige fans gjør sitt alt for å fange hver bit av info om overskriften gripe hendelsen. Mange spekulert hva det må ha vært som for reality TV titan når tekster som, » Honning, Hvorfor kunne du la?»og» jeg mister familien min, » ble hørt for første gang.

Etter den første lyttehendelsen antok Mange At Donda ville slippe et øyeblikk, men det gjorde det ikke. I stedet, West fortsatte å jobbe på full lengde, selv tar opp bolig i en liten garderobe på samme stadion hvor Han hadde debuterte musikken dager før. Mens verden ventet på å hente en kopi av albumet, annonserte han i stedet en ny lyttehendelse.

Når Var Den Andre Donda-Hendelsen?

Utrolig, August. 5 show, kalt Kanye West Presents: The Donda Album Release, var like populær som den første, selv Om de bare ble separert med to uker. Omtrent 40.000 fans deltok på den andre hendelsen, ifølge NME, og de ble behandlet på en oppdatert versjon Av Donda, en som inneholdt noen nye melodier, samt en annen scene. I stedet for å vandre rundt i et helt tomt landskap, inneholdt oppfølgingen en håndfull rekvisitter-en madrass — flere par sko — et lys – samt backup dansere kledd helt i svart, som alle utførte enkel koreografi. Kjendis fans og venner Av West var der for å nyte showet, Slik Som Dave Chappelle, Jay-Z, Og Selv Kardashian West, som holdt en lavere profil andre gang rundt.

Når Var Den Tredje Donda-Hendelsen?

Tre uker ville gå før West vert en annen lytting hendelse,som fant sted På et nytt sted Aug. 26. Rapperen fløy Til Chicago, hjembyen, for denne hendelsen På Soldier Field. En annen 38.000 mennesker så den enda mer imponerende ytelsen under denne hendelsen, med tittelen Kanye West Presents: The Donda Album Experience, Per Rolling Stone. Denne gangen, rapper rekruttert et helt team av dansere, og en kopi av hjemmet han vokste opp i ble bygget i midten av stadion. Igjen Gjorde West ikke mye i løpet av timen-pluss – lang samling, selv om en parade av lastebiler og brann bidro til å bringe spenningen.

Vestens fraseparerte kone deltok ikke bare i denne — hun deltok faktisk i saken, og det er hennes nærvær som kan ha vært den mest spennende detalj. Det ser ut til at hun gikk på scenen i en brudekjole, som om hun var på vei ned midtgangen igjen. Hun og hennes tidligere kjæreste delte et spesielt øyeblikk foran titusener, og så var det hele over. Selv Om Donda en gang ble lovet å komme Den Aug. 27, den dagen kom også og gikk uten albumet.

Hvem Er Samarbeidspartnerne På Donda?

nå Som dondas sporliste endelig er utgitt, har hans samarbeidspartnere blitt avduket. Musikerne som er omtalt inkluderer Jay-Z, The Weeknd, Lil Baby, Travis Scott, Baby Keem, Kid Cudi, Don Toliver, Lil Yachty, Syleena Johnson, Young Thug, Roddy Ricch, Swizz Beatz, Og Jay Electronica, blant andre. Den endelige listen virket opp i luften frem til albumets utgivelse. I utgangspunktet var Det tilfeller Av West changing tunes navn, Og På et tidspunkt tweeted Kid Cudi selv at han ikke var satt til å bli med i prosjektet, men da hørte fansen stemmen hans ikke lenge etter under den andre lyttehendelsen.

NEW YORK CITY, NY - 15. SEPTEMBER: Jay-Z og kanye West deltar PÅ GQ, Rocawear Og Hennessy For Å Feire N...
Patrick McMullan / Patrick McMullan / Getty Images

Hvilke Kontroverser Har Donda Møtt?

de mange forsinkelsene, ukonvensjonelle sceneshowene og kunngjøringene i siste øyeblikk rundt Donda og dens flere lyttehendelser gjorde alle til overbevisende overskrifter, men de var ikke akkurat kontroversielle. I stedet ga West uten tvil folk en rekke grunner til å sure på ham og hans siste prosjekt selv før utgivelsen, basert på hvordan Han gjennomførte programmene og hvem han inviterte til å delta.

På Aug. 26 listening event, vanæret musikere Marilyn Manson og DaBaby begge tok til scenen, holde i stor grad til veranda av kopi av hans barndomshjem. Manson nylig slått seg inn i myndighetene for å møte anklager om seksuelle overgrep, med en rekke kvinner som hevder voldelige forbrytelser. DaBaby sint millioner da han spydde skadelige kommentarer under en konsert tidligere i sommer som mange så på som støtende mot kvinner og LGBTQ+ – samfunnet. Både Manson og DaBaby har blitt utstøtt av mange i musikkbransjen og har møtt alvorlige konsekvenser for sine handlinger og ord, men Det ser ikke ut Til å bry West akkurat Nå.

Noen var opprørt over At På West hjemby show, ingen var nødvendig for å vise bevis for vaksinasjon for å delta. ETTERSOM COVID-19-tilfeller fortsetter å stige over hele landet, kan titusenvis av mennesker plasseres i ett rom, til og med ett så stort og åpent Som Soldatfelt, tolkes som uansvarlig og til og med farlig.

Etter alt er Donda ute nå.

denne artikkelen ble opprinnelig publisert Aug. 27, 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.