januar 2, 2022

9 Matvarer For Sunne Tenner

Komplett munnpleie strekker seg langt utover børsting og tanntråd.

det er mange gode vaner å adoptere for å sikre at smilet ditt forblir lyst og vakkert, men ikke overse de kraftige rensende egenskapene til enkle, daglige matvarer.

de følgende ni er supercharged matvarer for tennene dine – bidrar til å bygge sunnere tenner og tannkjøtt, samt forhindre tannråte og tannkjøttsykdom.
 god mat for tannhelse

Ost

det er gode nyheter for de som elsker en god ost bord – ost er en supermat for tennene på grunn av sin evne til å bekjempe syre erosjon av tennene.

hver gang du spiser et måltid med brød, søtsaker, sitrus eller brus, blir tennene utsatt for tannråte som forårsaker syre. Å spise ost etter et måltid kan motvirke syren som er igjen av et måltid, noe som gjør det til et godt valg til dessert. Myke oster som brie og camembert, alderen cheddars og blues inkludert Roquefort, gorgonzola og stilton er alle gode alternativer for tennene.

Fisk

det er viktig å få nok kalsium i kostholdet ditt for å beskytte tennene og tannkjøttet mot sykdom. Fettfisk (slik en laks) er en fantastisk kilde til vitamin D, slik at tennene og tannkjøttet får de fulle sykdomsbekjempende fordelene med kalsium fra maten du spiser.

Appelsiner

dette kan være litt av en overraskelse, gitt appelsiner er en sitrusfrukt. Imidlertid styrker vitamin C i sitrus blodkar og bindevev og bremser utviklingen av tannkjøttsykdom ved å redusere betennelse.

gå videre og gjøre appelsiner, grapefrukt, og andre sitrus vanlige funksjoner i frukt bolle, men bare husk å vente minst en halv time før du pusser tennene etter at du spiser sitrusfrukter.

 beste mat for tennene

Vann

Spytt består av 99,5% vann. Dehydrering kan tykne spytt, som tærer på munnen.

Optimale nivåer av vann i spytt er avgjørende for nedbryting av mat, nøytraliserende bakteriell syre (hei morgen pust!) og forebygge tannråte. Mens vann fortsatt ikke er så godt som en tannbørste og tanntråd, kan det fortsatt hjelpe til med å redusere plakk ved å skylle bort matrester. Skylling med vann etter å ha drukket kaffe eller å ha andre flekker mat kan bidra til å redusere flekker på tennene.

Frukt og grønnsaker

har du ikke en tannbørste hendig? Høy-fiber frukt og grønnsaker er din neste beste alternativet. Deres høye fiberinnhold skrubber faktisk tennene på samme måte som tannbørsten din kan og stimulerer spyttproduksjon på grunn av den ekstra tyggingen de trenger.

Salatgrønt pakker en allsidig sunn slag, med høyt vanninnhold i knasefulle, saftige frukter og grønnsaker som også bidrar til å kompensere for sukkerinnholdet. Hold ferske gulrøtter, selleri, agurk og epler (ofte referert til som naturens tannbørster) på hånden til enhver tid, og tennene dine vil takke deg!

Selleri

når det gjelder å ta vare på tennene dine, er det verdt å peke ut selleri i high-fiber veg kategorien. Denne crunchy superfood renser tennene dine med hver deilig bit. Det faktum at det krever kraftig tygging, produserer også mange bakteriebekjempende spytt, en velsignelse for din generelle munnhelse.

Løk

mens du kanskje ikke har lyst til å ta en bit av en rå løk, pepper salater eller rør frites med rå løk vil bidra til å styrke tennene dine. Faktisk arbeider den ydmyke løk for å utrydde skadelige bakterier både i munnen og kroppen mer generelt, noe som gjør den til en bona fide supermat.

Grønn og svart te

Polyfenoler, som finnes i grønn og svart te, samhandler med bakteriene som forårsaker plakk ved å drepe eller undertrykke dem. Bakterier spiser på sukkerene i munnen din, og når de har hatt sin fest, skiller de ut tannemalje som ødelegger syrer. Dette gjør te til et godt valg for under eller etter et måltid, siden det undertrykker tilstedeværelsen av disse syreproduserende bakteriene i munnen.

 tenner og sunn mat

Sjokolade

ja, du hørte riktig. Sjokolade! Så lenge det er minst 70% kakao, og spist i moderasjon selvfølgelig.

Mørk sjokolade Er en supermat for tennene på grunn av en forbindelse kalt CBH som har vist seg å hjelpe herde tannemaljen, noe som gjør tennene mindre utsatt for tannråte. Men ikke alle typer sjokolade er bra for deg. Kakaobønnen er det som huser de gode greiene-ikke sjokoladen selv – så sørg for at du velger alternativet mørk sjokolade og husk å pusse tennene etterpå.

hvis du har braces, er det en god ide å unngå sjokolade med nøtter. Du bør også lagre sjokolade behandler ved romtemperatur i stedet for i kjøleskapet-kald, hard sjokolade kan være vanskelig å bite.

Facebook  Twitter  LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.