februar 4, 2022

5 Tips For Å Lage Levende Maling Farger

 Lær hvordan du blander dine egne farger for barn kunstprosjekter

har du noen gang lurt på hvorfor noen kunstprosjekter ser så levende? Kanskje du lurte på hvilken type maling som resulterer i slike rike farger?

Hva om jeg fortalte deg at det ikke er hva, men hvordan…

jeg pleide å tenke at det var en spesiell type maling som jeg kunne bestille og klemme inn i en palett til jeg oppdaget hemmeligheten med å lage fargerike malingsfarger.

uansett hvilken type maling du kjøper, ikke føl deg begrenset til å male med farger direkte fra flasken. En verden av farger og kreativitet venter. Prøv de neste 5 tipsene for å lage dine egne levende farger.

FUN COLOR TIP #1

– Klem en kvart størrelse mengde blå, rød, gul og hvit flytende tempera maling på en styrofoam plate eller egg kartong.

– skru opp litt gul maling med en børste, og skru opp litt hvitt. Bland de to malingsfargene på et stykke kunstpapir. Hva skjer? Fortsett å legge hvit maling til børsten og male en ny prikk på papiret. Se hvordan fargen blir lettere og lettere?

– dette kalles å skape en fargetone.

Tints fungerer spesielt godt på mørkt farget papir som svart eller marineblå.

FUN COLOR TIP # 2

– uten å skylle børsten ren, øse opp litt rød maling. Mal en prikk på papiret ditt. Hva skjer? Hvilken farge har du laget? Fordi det fortsatt er hvitt og gult på børsten, vil den resulterende røde ikke være så ren. Dette er et av triksene for å skape levende farger…ikke rengjør fargene bort med vann.

FUN COLOR TIP #3

– Rengjør børsten og prøv å blande den røde med den blå maling. Hvilken farge fikk du?

– når du fortsetter å legge til flere farger, blir de lysere fargene borte. Du kan fortsette å legge til mørke farger, eller du kan dyppe penselen tilbake i den hvite maling for å skape en ny fargetone.

det hjelper å blande fra lys til mørk. Lyse farger er lett blandet med mørke så mindre gjørmete farger resultere i innsatsen.

Egg kartonger gjøre de beste fargepaletter

MORSOM FARGE TIPS #4

– Bruk en styrofoam egg kartong for å lage en fargerik palett.

– Klem en krone størrelse mengde så mange farger som du vil inn i hver seksjon. For eksempel: hell litt rød maling i noen eggseksjoner, hell litt blå maling i noen eggseksjoner, etc. Hell deretter en liten mengde hvit i en av de røde delene og en av de blå delene. Rør den hvite med fargene for å skape en vakker fargetone. Rør den hvite og blå. Ikke prøv å legge til en annen farge til en av de røde koppene. For eksempel, legg til en klemme av gul og bland med den røde for å lage en oransje. Klem deretter i litt hvitt. Mulighetene er uendelige!

– Barn kan gjøre dette med svært lite maling og sin egen styrofoam egg kartong. Jeg ber alle mine kolleger om å lagre eggekartongene sine til kunstklassen, slik at vi alltid har nok å gå rundt.

Den beste delen? Du kan lukke dekselet og lagre malingen til neste klasse. Noen av malingen vil tørke, men hvis du spritz med litt vann, vil fargene komme til live igjen.

Tips: Hvis du ikke har eggkartonger, kan du prøve denne fargeblandingsteknikken i stedet.

 Lær hvordan du blander dine egne farger for barn kunstprosjekter

MORO FARGE TIPS # 5

Selskaper som lager maling farger for hjem interiør bruker mye tid på å komme opp med spesielle navn for sine maling chips. For å brainstormere en liste over navn for fargen din, ta et ark og tenk på en farge om gangen.

– Hvor mange objekter kan du tenke på den funksjonen din valgte farge?

– Se deg rundt hjemme, klasserom eller bakgård. Ser du noe som ligner på fargen din? Skriv hver enkelt ned.

– Tenk på å legge til ett ord til fargenavnet ditt. Prøv å bruke samme bokstav som fargen for å finne akkurat det rette adjektivet.

Ta fargeaktiviteten videre. LAST NED 2 GRATIS REGNEARK…

Utvid denne kunstaktiviteten til en cross-over aktivitet med språk kunst. Barn bruker det første regnearket til å registrere sine favorittmalingsfarger, og deretter lage en liste over verb og adjektiver for å komme opp med den perfekte fargemerket…akkurat som en boks med fargestifter!

Klikk på bildet nedenfor, legg til navn og e-post for å motta PDF-FILEN i innboksen din.

 Klikk her for å abonnere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.